tisdag 24 mars 2009

Isbjörnskallt

Jag gick ut i strålande sol i morse, men var illamående, så vad gjorde det. Först när jag satt mig bakom ratten såg jag att vindrutan var full av is - jag tvekade, men insåg sen att det skulle bli än meckigare att skicka in så många skadeanmälningar det skulle innebära att köra på måfå utan sikt, än att sträcka sig efter skrapan och gå ut och jobba bort istäcket.

Och vantar hade jag glömt också ... vilket blev smärtsamt tydligt då jag stötte mina knogar i hård, blöt, vidrigt kall is. Kylan åt upp mina händer, och väl i förarsätet igen hade jag så ont i högran att jag blev tvungen att stoppa den i munnen. Hade någon skakat hand med mig där och då hade den lossnat, likt en istapp. Jag mindes skridskogympan i skolan när man hade så ont i fötterna att man ville börja storgråta (fast det var nästan värre med Jofa-hjälmen. Min var dessutom gul med ett Bambi-klistermärke på toppen?! Varför, mamma?)

Och hörni - vantar?! Hur lyckas man behålla ett par vantar en hel vinter? Jag undrar om jag någonsin lyckats med det. Mitt största problem har återigen att göra med bilar. Ofta stiger jag in i en bil, lägger handskarna i knät, och glömmer sedan bort dem. Inte förrän efter några dagar tänker jag: "Men, hade inte jag ett par skinnhandskar? Jo, visst fasicken hade jag det." I 9 fall av 10 har de trillat ur knät och ner på marken när jag stigit ur bilen. Det säger jag med 99 procents säkerhet. Och jag kan knappast vara den enda. Om du har ett fönster som vätter mot en parkering, så ta en titt själv.
Share/Save/Bookmark

5 kommentarer:

w sa...

Man ska härdas när man är barn,se bara hur stark du blivit, kan skrapa bilrutorna utan vantar Strongt

Markus Gisslén sa...

Så skönt att vi har bilen i uppvärmt garage... men å andra sidan - här i Göteborg är det sol och vår nu ju! =)
SVERIGES FRAMSIDA!!! Härligt!!!

y_. sa...

Kära mor, jag kunde ju inte det, skrapa bilrutorna utan vantar. Jag höll ju på förfrysa händerna ju :-)

Mackan, din lilla Götelaburgare. "Sveriges framsida"?" *fnyser* Jojo, det kan du ju tro ;-P

Camilla sa...

gul jofa-hjälm med bambi-klistermärke. kan det vara så att det var du själv som hade klistrat dit det?? ;)

y_. sa...

Nä, det finns inte en chans :-D