söndag 24 maj 2009

Fabulous Facebook

Nu ska vi slå in en vidöppen dörr:

Facebook är fanimej alldeles fantastiskt! Varför? Jo, du är ett knapptryck ifrån dina vänner. Jamen, det är ju inte samma sak som att träffa dem i verkliga livet, säger repliken.
Nä, det är förstås helt sant, men det är ett förträffligt alternativ. Visst, för de som kan ägna sitt liv åt att resa runt i världen om och om igen och besöka sina nära, är FB och andra sociala medier möjligen en överflödig tjänst. Men för oss andra vanliga dödliga (98%), är det en ovärderlig möjlighet - att kunna logga på och så smidigt och enkelt byta några ord med den där kusinen som man kommer så barnsligt bra överens med, men som bor de där 50 milen bort, är så skönt. Javisst, telefon och e-post finns, men det här är något mycket större - en virtuell fritidsgård, eller en studentkorridor på nätet, om du hellre vill det. Här kan du prata med alla dina vänner samtidigt, utbyta musik-, bok- och filmtips, och utmana dem i en quiz eller någon annan "lek". Men du kan även välja att prata med bara en av dina kompisar mellan två tangentbord (läs: fyra ögon). Här har du ditt eget rum, med ditt porträtt på väggen tillsammans med några ord om vem du är - vem du enligt dig själv är.

Du behöver aldrig mer vara ensam om du inte själv väljer ensamheten. Det där är naturligtvis en sanning med modifikation. Facebook förutsätter egentligen att du redan har vänner - det garanterar inte ny vänskap. Där finns andra tjänster/sajter på Internet som erbjuder bättre möjligheter. Men Facebook tillhandahåller den där så viktiga enkelheten som möjliggör en tätare kontakt med den där släktingen, och ger dig chansen att utveckla en närmare relation med en ytlig bekantskap.
Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anette sa...

saknar dej!

y_. sa...

Söto, saknar dig med!