fredag 1 maj 2009

Hälsofreak vs. bara freak

Jag skulle så gärna vilja kunna säga att jag lever ett liv i hälsans tecken, men det vore en ren och skär lögn.

Valborg och 1 maj:
Vännerna stänger dörren efter att vi kramats hej då. Valborgsmässonatten är svalt ljum och stilla, och jag fyller lungorna till bredden med den friska luften. Vrider om nyckeln i tändningslåset - bilen startar med ett lätt brummande. Vägarna ligger tomma och jag känner mig lagom sömnig och nöjd efter en mysig kväll i goda vänners lag - vid grillen med en öl i handen.

Vaknar av mig själv kl. 08.30. Vinklar persiennerna och möts av en leende sol, sätter på mig min training suit och ger mig ut i spåret. 1 mil senare är jag tillbaka. Sätter på kaffebryggaren och ställer mig i duschen.

Valbrog och 1 maj (IRL= In Real Life)
Jag rumlar ut ur vännernas hus efter att vi för femtioelfte gången bedyrat vår obevekliga kärlek till varandra, och att vi minsann är de bästa vännerna ever.

Klockan är 02.33 och natten är kall och rå. Har ingen jacka - det var ju så varmt igår kl. 16.00.
Taxin glider upp framför oss. Den allt för ryckiga körningen framkallar ett stegrande illamående. På ostadiga ben tar vi oss fram till porten. 5 min senare hittar vi nyckel, och efter ytterligare 5 min har vi lyckats vrida om den i portlåset. Då var det bara trapporna och de två ytterdörrslåsen kvar. Fipplar yrt med Resorben. Dåsar i säng med kläderna på - 04.35.

Vaknar med ett huvud tungt som bly, med en påse bredvid mig i sängen, och solen i ögonen. RESORB! Fizzzzpzzzzzzz ....

En gäll ringsignal skär genom rummet, som en vass kniv genom trumhinnan.
- Öhh, ja?
- Kommer ni och hämtar bilen idag?
- Va? A just ja, bilen.
- Vi drar iväg på middag om en halvtimme.
Share/Save/Bookmark