torsdag 21 maj 2009

Knarkhunden

Sitter och dricker mitt morgonkaffe medan jag låter gårdagen sjunka in i mitt stilla sinne.

Våra kära vänners portugisiska vattenhund ... Nä, de är tydligen inte ett dugg bättre på att simma än andra hundar, men nu var det inte alls det jag skulle berätta. Så här: Våra vänners hund sniffade på, kysste eller åt, man vet inte säkert, en padda(!) Det skulle ha kunnat vara riktigt roligt om det inte varit för det faktum att paddor är giftiga. Albin (hunden) var ostadig och dreglade oavbrutet, vilket gjorde att vännerna, utom sig av oro, ringde veterinärakuten. Där blev de ombedda att vänta ut symptomen. Och efter att Albin kaskadspytt ett gäng gånger och legat hög några timmar mådde han bra igen.

Giftet från en padda är tydligen hallucinogent. En hallucinogen* är ett medel som orsakar hallucinationer, vilket även vissa droger t. ex. LSD gör.

Knarkhund fick plötsligt en helt ny innebörd för mig. Något annat som också fått en ny innebörd är "kyss grodan så blir det en prins", vilket man faktiskt läst i otaliga barnböcker. Albin kysste (jaja, eller åt) en padda, men inte blev det någon prins, och ingen prinsessa heller för den delen. Eller kan vi vara säkra på det? Kanske ska be vännerna gå ut och kolla om det sitter någon kunglighet i trädgården.

I vilket fall som helst borde vi kunna utgå ifrån att Albin i alla fall sett prinsar och prinsessor när han kysste den där paddan.* Källa: wikipedia.se
Share/Save/Bookmark

5 kommentarer:

Camilla sa...

fy vad äckligt!! :)

y_. sa...

Eller hur, visst är det galet?

Anette sa...

ja tycker dt lät jättekul, ska genast ge mej ut & leta upp en padda.... ;)

Anonym sa...

Vi har redan märkt ett beroende. I förrgår jagade han glatt en ny groda/prins(essa)..

y_. sa...

@Anonym: Haha, tok-Albin! Ska börja kalla honom Beethoven :-D