tisdag 30 juni 2009

Nä, nu får det vara nog!

Jag blir så konfys.

Medicintillverkaren Sandoz gör åtminstone ett preparat i form av tabletter med den här formen:Tror ni den är lätt att svälja, eller? Och så smakar den h-vete - kanske den äckligaste smaken jag upplevt. Vilket ljushuvud bestämde att den skulle se ut så? I vilket fall som helst måste den personen haft en väldigt dålig dag, gissningsvis en fullständigt överjävlig dag, och av ren och skär bitterhet valt att designa tabletterna som halva kaststjärnor. De känns som hela kaststjärnor när man försöker svälja dem. Aldrig har väl så få människor framkallat så många kräkreflexer. A men ärligt ... Visst, man kan dela dem på mitten, men då försvinner en viss procent av tabletten med knivbladet, och dessutom är det inte mycket lättare att svälja en halv.

En dag ruttnade jag. Den dagen var igår. Då hade jag gått med den fasansfulla smaken i munnen hela morgonen, eftersom tabletten, i vanlig ordning, slipat ner sina spetsar mot tungan och lämnat efter sig ett vitt pulverlager, innan den krängt sig ner i svaljet.

Jag styrde mina ack så beslutsamma steg mot Apoteket och köpte mig samma medicin men ett annat märke, dvs. en annan tillverkare. Det har aldrig hänt förut, men nån j-a måtta får det vara. Och hör sen!

Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Mikaela de Ville sa...

Rösta med fötterna är det enda rätta!