fredag 24 juli 2009

Fårö - jordens vackraste plats?Igår, när vi städat och packat ihop våra grejer, bar det av till Fårö, via Fårösund med färja. Där är fantastiskt vackert! Vi åkte genom hela ön till den nordligaste udden, Langhammars, med hav runt om, och raukar i alla storlekar. Obeskrivligt! Svårt att ta in, ungefär som Cinque Terre i italienska Ligurien.

Efter Langhammars åkte vi till Kuten, efter att fina vännen M sagt att man inte kan åka till Fårö utan att se det. Det var ännu en mäkta stor upplevelse. Kuten är en gammal bensinmack i form av ett creperie (Creperie Tati) mitt i en skrothög, fast sånt skrot man skulle kunna döda för att själv ha hemma i lägenheten: gamla neon- och reklamskyltar, bildelar, bensinpumpar och världens snyggaste jukebox - ni vet såna där saker man bara trodde fanns i Nashville, den amerikanska countryns högborg. Magiskt!

Sedan var det dags för det kanske vackraste av allt på Fårö - Lauters Bar och Kök. På en gräsmatta inte långt från det öppna havet ligger det. Ett litet café, en restaurang med borden stående utomhus, och den undersköna kalkstensladan som blickfång, där man hittar en mysig liten bar och en butik.

Torsdagar är grillkvällar på Lauters, och fina M hade bokat bord. Doften från grillen fick oss att glömma solens sorti och smaken av sotade tigerräkor värmde ända in i själen.

Jag säger som farbror Melker i Vi på Saltkråkan: "Denna dagen ett liv"

Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: