söndag 19 juli 2009

Sommar sommar sommar

Vilken härlig slutkläm det blev på första semesterveckan!

Början av veckan gick i lathetens tecken, vilket var välbehövligt.
Måndag: första semesterdagen och lugnt. Mycket laptop, för övrigt.
Tisdag: En eftermiddag på jobbet. Förgylldes av Wahlgrensk fägring.

Onsdag
Mysmiddag hos mor & far: Tilltugg och öl, husmanskost och rött vin och till dessert jordgubbar och glass med kaffe och avec. Fint som snus och trevligt som alltid!

Torsdag
Förbi bästa vännernas nya jobblokal för en första titt och inflyttningstilltugg - Rosé och Gazpacho. Det var så schysst och tidlöst inrett i vitt och svart med turkos som accentfärg. Och kontorsstolarna, i vitt läder, är de snyggaste jag sett. Tillsammans med de svarta skrivborden med rundade former utgjorde de ett hot mot ledigheten - det var otroligt frestande att slå sig ner där med en kopp kaffe och utföra stordåd (läs: jobba). Kort sagt: C & A har lyckats med den psykologiska aspekten av ergonomin. Hyser ingen större ängslan för att den fysiologiska biten har några nämnvärda brister heller.

Ingenting annat än en tolva!

Sen bar det av till Ljunggrens terass för en god middag. Ett toppenmysigt ställe bland hustaken på Södermalm.

Fredag
En perfekt sommarkväll på Thaiboat med ljummen biffsallad, jätteräkor med chilipasta och grönsaker med vitlök och ingefära. Till det dracks det Singha, Chang, rött vin, och efter maten till och med en röd syrlig cocktail med chili.

Vi fick ett bord för 6 pers. direkt när vi kom, trots att vi bara var två. Så när ett sällskap på 3st frågade om de fick slå sig ner tillsammans med oss sa vi självklart ja. Sällskapet bestod av ett brittiskt par och en svensk bekant till dem. Vi presenterade oss och babblade på. Kvällen gick och solen sjönk, till exotiska toner och skönsång av Dajana Lööf, den f.d. Fame Factory-deltagaren. Vi var inte i Sverige den kvällen, utan på någon ö i Thailand.

Thaiboat är Stockholms bästa ställe, åtminstone på sommaren!

Lördag
Grillfest på Broadway i goda grannars lag, en bebis och en stor hund. Hög mysfaktor!

Söndag
Vi lämnar huvudstaden för sydligare breddgrader, men bara på en kort visit.

Vi är snart åter.
Share/Save/Bookmark

3 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

o snart ä dä prajd

Mikaela de Ville sa...

Låter lovely!
Börjar bli lite avis på öl, vin och goda drinkar. Suget har inte alls funnits där tidigare, och kanske inte riktigt nu heller, men själva företeelsen att sitta med ett glas i handen i goda vänners lag saknas. Det blir dock inte riktigt samma sak med vatten i glaset.
Ha en fortsatt härlig semester och hälsa Z!
Kram Mikaela

y_. sa...

@Markus: Jäpp, it is, indiiid!
@Mikaela: Tack söta! Det ska vi allt ha! Och ni med!
/y