söndag 16 augusti 2009

Smögen och Bratislava på en och samma dag

Hemma igen!

Igår bilade vi tillsammans hem de ca 40 milen hem till Stockholm. Vi slog följe med A&M, men låg tydligen inte tillräckligt nära. A utbrast vid första rasten:

- Har ni tankat bromsolja?

När vi i fredags körde över bron till sommaridyllen, Smögen, kippade jag efter andan - det var så vackert myllret av små vita trähus på rundade klippor, omgivet av mörkblått hav.

Vi åt Skaldjurssallad och drack öl i solskenet på bryggan, och pratade strunt med A&M. Sen strosade vi omkring bland de små sjöbodarna, där många butiker hade utförsäljning, eftersom det är slut på säsongen.


Det fanns både pasta och färsk fågel på menyn.På kvällen åt vi semesterns sista trerätters på en uteservering. Vi var länge ensamma där, men sedan fick vi sällskap av ett tjej- resp. killgäng från Bratislava.

- Gött mos, tyckte de osäkra kidsen, och beställde in flaska på flaska med Captain Morgan, som de drack tillsammans med Cola. Vi slog vad om att det inte skulle dröja länge förrän de två skilda gängen skulle slå sina i-ljudande påsar ihop. Och vi fick såklart rätt. I-ljud blev till högre Oooo och Aaaaa, lite Lasse Berghagen och lite annan falsksång.

Oblyga A. trampade fram och visade var skåpet skulle stå, med en dansk snapsvisa. Det var öronbedövande populärt, och innan vi gick hem fick vi snällt svara på en "Andra bordet är ni klara?"

Share/Save/Bookmark

4 kommentarer:

Anonym sa...

som vanligt får du mej att skratta! pöss på da!

y_. sa...

Vem är du, "Anonym"?

y_. sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

jamen dt är ju jag kukamin! såklart! :)