fredag 4 september 2009

Svenska damlandslagets nya besvikelse

Jaha, och nu då?

Det var väl ganska väntat ... att vi skulle torska mot Norge. De är diciplinerade. Spelar som vi, ett nordiskt manér med mer styrka och vilja än teknik. Kanske var det därför Dennerby satsade på "Kosse" Aslani på kanten istället för fyrtornet/älgen Jessica Landström. "Landis" kom in i paus och visade var skåpet skulle stå, men norskorna ville annorlunda - de ville ställa skåp själva. Med facit i hand hade en Landström varit bättre att starta med än en liten lill-Chipp. Men det är lätt att vara efterklok.

I övrigt var Stina Segerström mycket bra, trots det olycksbådande rensningförsöket som ledde till 2-0-målet. Tunebro var stabil, Victoria Svensson rutinerad, Lotta Schelin - totalt osynlig. Helt seriöst såg jag henne inte röra boll. Obegripligt. Hon är en riktigt bra fotbollsspelare.

Nåja, ibland vill det sig inte. Idag var en sån dag. Ridå för Sverige och en snopen sorti för Victoria, som spelade sin sista match för landslaget denna afton. Hon var otröstlig efter matchen. Efter en superkarriär som en av Sveriges bästa spelare genom tiderna.

Jag har förtröstan - tror vi kan se framtiden an. Vi kommer, och det med besked.
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: