söndag 8 november 2009

IDOL 2009 - tårar rinner, känslor svallar och rysningarna avlöser varandra

Ujujuj, två stordåd i fredagens IDOL. Jesus, vilket framträdande av Erik, den charmige långhalsade killen med en röst som når höjder som inte finns. Och låten sen ... Ja, jag är böjd att hålla med - absolut en av världens bästa låtar någonsin, vilket också var temat för kvällen. Jag rös, Laila grät och Anders Bagge var totalt knäckt. Det blir svårt för någon av de andra att rå på Erik, även om det finns de som tilltalar mig mer, som i mina ögon är bättre artister: Mariette är en glödhet stjärna, Reza är galet bra, och Tove har "det". Frågan är om Tove inte är den som bäst motsvarar IDOL-konceptet. Hon är bara 16 år och tycks redan mogen att möta världen - och det kommer hon att göra oavsett om hon vinner eller ej. Var så säkra!

Eddie, den vackra lidelsefulla killen, som hängt löst varje fredag fram till nu - nu, när han mer än någonsin faktiskt borde hängt löst, eftersom han gjorde sin sämsta sånginsats hittills i tävlingen. Istället placerades Mariette(?!) och Rabih på de två stolarna.

Så här skriver Mikaela i en kommentar:
Hur många tonårspilska småbrudar med SMS-tumme finns det egentligen?

Lyckligtvis inte tillräckligt många för att klå Mariettes flickvän i antal röster. Uppe på läktaren sågs hon frenetiskt messande under de två uppträdandena. Dessutom är jag rätt säker på att det finns en hel hop tonårspilska småbrudar med SMS-tumme som gav hela sin månadspeng för att rädda Mariette kvar.

Där stod de och höll om varandra, medan de väntade på domen.
Den som måste lämna IDOL 2009 fredagen den 6 november 2009 är .... Rabih.
Vackert så.

Minns ni att jag i början av detta inlägg skrev "TVÅ stordåd i fredagens IDOL". Det första var alltså Eriks mästerliga version av Queens Show must go on. Det andra var Anders Bagge, som sin scenskräck till trots, entrade scenen tillsammans med idolerna i låten You're the inspiration (Chicago).

Hatten av!


Share/Save/Bookmark

5 kommentarer:

Mikaela de Ville sa...

Ja men jag förstår inte HUR Eddie kan vara kvar... Det måste nästan vara jobbigt för honom själv. Jag menar, han måste ju rimligtvis känna att han inte kan prestera vad de andra kan.

Fredrik Sjöberg aka Herr Hurtig sa...

Det är bättre att läsa din blogg än att kolla showen!

y_. sa...

@Mikaela: Jag tror nog han känner sig underlägsen de andra. Såg du hur chockad han blev när Rabihs namn ropades upp! Nästa vecka måste han göra underverk för att hålla sig kvar, eller vad tror vi?

@Fredrik: Tack och bock!

Anonym sa...

jag hjälpte oxå till mot de där tonårspilska småbrudarna! röstade på mariette både för att hon def förtjänar att vara kvar men även för att bli av med piptönten ÄNTLIGEN! hurraaaa!
men var deras låtval så himla bra egentligen? det går ju kanske egentligen inte att välja ut världens bästa låt, men borde man inte valt mer publikfriande låtar & låtar som verkligen passar ens röst & stil iallafall? jag tycker det var knasiga låtval.
eddie ryker på fredag!
pöss. an.

y_. sa...

Jag tycker inte heller att låtvalen var bra! Blev faktiskt lite besviken ... Ja, på fredag blir det för tufft för Eddie. Puss