tisdag 10 november 2009

Men ärligt talat!

Jag är en haka fattigare - that's for sure.

Tappade den (hakan) i söndags, när jag läste något av det sjukaste jag läst den här sidan millennieskiftet! Satt och bläddrade i Aftonbladet Söndag och fastnade med blicken på följande rubrik: "Är killen jag träffar gay?" på Malena Ivarssons relationssidor.

Insändaren rörde frågan varför killen som skribenten träffade hellre umgicks med sina killkompisar än med henne. Även om jag ställer mig frågande även till insändaren, så var det ingenting mot vad som väntade, nämligen Malenas svar. Påståenden som de följande tycker hon är ett profesionellt svar på en seriös fråga:
"Många homosexuella killar gillar t. ex. schlagermusik."
"Hur ser badrummet ut?" Hänger det Versace-handdukar där? Är badrumsskåpet fyllt av fler hår- och skönhetsprodukter än vad du har själv? Det kan vara några tecken som kan tyda på att han gillar killar mer än som kompisar."

Det här var i söndags och jag kände direkt att det här inte fick gå obemärkt förbi. I måndags googlade jag på insändaren och hittade direkt en replik med rubriken "Det är sinnessjukt!" .

I artikeln står att Malena Ivarsson sagt att det hela var skrivet med ”glimten i ögat”. Om det vet jag faktiskt inte vad jag ska säga, för det är så urbota dumt att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Ska man inte kunna förvänta sig att få ett seriöst svar av en som skriver i egenskap av expert på sitt område? Undrar om Malena gått någon utbildning överhuvudtaget i ämnet. I vilket fall som helst behöver hon fräscha upp sina kunskaper - milt uttryckt.

Aftonbladet Söndag har fått ta emot läsarreaktioner och Malena har lagt in ett förtydligande och en ursäkt till tidningen. Då var det alltså folk som inte bara reagerade, utan även agerade på idiotin.

Det finns hopp för mänskligheten!Urklipp, Aftonbladet Söndag 091108


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

lever hon än var min första tanke när jag läste hennes namn! tydligen inte blev svaret... OMG!
an.

Mikaela de Ville sa...

Meh... det där borde hon nästan få sparken för. Hon ska alltså sitta och RÅDA folk... Sinnessjukt var ordet...