lördag 12 december 2009

Idolhösten är slut och snart är vinnaren det också?Jaha. Det var det. Allt som är kvar är tomhet ... och en aningen bitter eftersmak. Erik vann, vilket var utomordentligt förutsägbart. Maria Brander, Expressen, skriver i dagens tidning att han är en värdig vinnare, men att han gott kunde fått "skåpa hem det här av egen maskin". Hon skriver att det vilar "något unket uppgjort över de senaste 'Idol'-veckorna". Hon syftar på att Erik förra veckan fick inte bara en, utan två glänsarlåtar, och att vinnarlåten, "Higher" passade Erik som handsken. Jag tycker dock att vinnarlåten lät som skvalradion när Erik framförde den, medan Calle gjorde den till en riktigt ok låt. Heja Calle! Just det, det är ju över, ja ...

Vidare skriver Maria Brander att Erik "måste sluta vara så förbannat duktig, och fundera över vad han egentligen vill med sin röst. För ärligt talat: Åttiotalsrock känns inte så fräscht, ingen behöver en minikopia av Bryan Adams, och rösten är inte en artists viktigaste verktyg. Det är personligheten, och jag väntar fortfarande på att få se Eriks."

Frågan är om vi hinner få se det innan han är bortglömd.

De starkast lysande personligheterna i årets Idol var två tjejer - Mariette och Tove.

Idolfinalen är passé. Nästa tittarstorm kommer att blåsa kring Gudrun Schyman i "Let's Dance", som börjar i mitten av januari.

Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

heja gudrun!
an.

Alexia sa...

Längtar till Let´s Dance! :D