onsdag 23 december 2009

Julstök och minnen inför den stora dagen

Idag är det tjockt i maskineriet: Nu handla mat, dryck och andra förnödenheter inför morgondagen. Sen som en blixt hem och hänga tvätt, förbereda inför morgondagen, som tydligen är självaste JULAFTON. När hände det?

Sedan blir det att slå in julklappar för glatta livet, i skenet av juleljusen - och kanske en slurk glögg till det, vem vet?

När jag var liten startade jag alltid Dopparedagen med Musebandet fr. Lill-Allers. Ett gammalt hederligt kassettband med musröster - en familj söta små möss och deras julplaner, uppblandat med finstämda julsånger. Det är ett tag sedan nu ... även om en del av er därute inte tror mig ;-) Nu är det Operation: Traditionsterrorisera syskonbarn som står för dörren. Och jag är rädd att det blir svårt. Ungefär så här kan jag tänka mig att detta scenario kommer att te sig:

- Sigge och Stella, kom så ska ni få höra nåt jätteroligt och jättefint - möss som pratar och sjunger.

Stella kommer antagligen titta på kassettbandspelaren med stora ögon i ca 2 sekunder, sedan trycka på alla knappar och snurra på alla reglage.


Sigge, om han ens hört mosters glada rop i julstöket, kommer springande med femtioelva bilar i händerna och lyssnar i någon hundradel, mest för att vara snäll.

- Men ... v-vänta! Det är ju jätteroligt! Nu KOMMER ni hit och lyssnar!! Hörde ni vad jag sa? KOM HIT!


Så var det med det ...

Nu saknar jag de så att jag håller på att gå sönder igen. Har inte sett dem på ett par veckor. Stellas direktörsmage och Sigges ljusa kalufs. Jag läääängtar!


Här kommer några julaftonscitat man längtar efter. Kan ni placera dem?

"En synnerligen god jul önskar jag dig, min välartade son."
"Mama Mia, hundar börjar tala mat!"
"Nej, nej, dumsnut!"
"Säg ma-ma!"
"Arapapapapapapapapapapapappa"
"Muselina, kan du öppna den lilla paketen"

Himmel, vad svårt, va? :-)

Hörs efter julfirandet!
Kramar och en riktigt GOD JUL önskar jag er alla!
Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Mikaela de Ville sa...

Och GOD JUL till dig och Z också!
Kram från oss!