onsdag 2 december 2009

Plötsligt händer det

Arlala-la-la-la-la-la-la
Arlala-la-la-la-la-la-la
Ingen Arlala-la-la-la-la-la-la
Går upp mot Arlala-la-la-la-la-la-la ...
Melodi: Ingela med Robert Broberg

Jag tycker mycket om keso, fast upptäckte det på riktigt först när jag blivit med laktosintolerans. Man saknar inte kon förrän båset är tomt, sa flickan. Eller?

Hur som helst så är keso bland det sämsta man kan äta som laktosintolerant. Därför var det nu väldigt länge sen ... Visst, det finns Lactrase-tabletter, man kan ta om man är särskilt laktosstinn, men de ska man inte ta för ofta, eftersom man då kan utveckla en viss immunitet mot tabletternas innehåll dvs. det enzym som bryter ner mjölksockret (Laktas). Men keso har aldrig varit med och trängts bland Ben&Jerry-sorterna när jag bestämt mig för att äta mjölkprodukter.

Nu till saken: Nyss var jag iväg till Coop för att handla, och vad ser jag när jag svänger förbi mejerikylen? LAKTOSFRITT KESO! Och det fanns bara en endaste liten burk kvar på hyllan. Då klev jag in i reklampausens underbara värld - ta lite av Triss-reklamen och blanda med Aladdin-reklamen, så får du min rollkaraktär.

Keson fick en ny ägare - moi. Slutet gott, allting gott! Särskilt keso. Mmm.
Bild från arla.seShare/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

var den god då? hurraaaaa isåfall! :)
an.

y_. sa...

Jättegod, men Z säger att hon köpt hem laktosfritt keso två gånger tidigare, och att vi då fick kasta det för att vi inte åt upp det ... Kan det verkligen vara så? Ja, absolut!