tisdag 29 december 2009

Strålande jul!

God fortsättning på er! Fy, vad jag ogillar det uttrycket! Kan vi inte utlysa en tävling där vi tar fram en sexigare formulering för det som ligger mitt emellan "God Jul" och "Gott Nytt År"? Snälla! Hellre säger jag "God Jul i efterskott" alternativt "Gott Nytt År i förskott" än ... det där ... Tvi!

Nog om det! Nu ska vi tala om julaftonens paljettstass. Åh, det är ju så mysigt med allt som glittrar och glimmar! Det har jag alltid tyckt, men med åren har fokus förskjutits. Då var julafton en spänd och vacker väntan på julklapparna. Det är det lyckligtvis inte idag. Hur skulle det se ut? Jag ser för mitt inre hur jag sitter i ett hörn och surar för att Sigge 4 år och Stella 1,5 fått fler klappar än jag, eller ännu värre hur jag sliter Stellas Mamma Mu-bok ur händerna på henne och vrålar: "Den är min!"

Det blev en underbar jul hemma hos värdfolket Mr and Mrs Päron dvs. mina fina föräldrar! Mer jul än vad man kan önska sig, och mat i drivor. Vi glömde till och med att ta fram en del av julmaten ... Med andra ord en riktig västerländsk jul - överflöd är ett nyckelord i sammanhanget. Men härligt var det i alla fall!

Share/Save/Bookmark

5 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

Sötnosar... önskar vi varit med... Älskar er!

y_. sa...

Älskar er också - hur mycket som helst!

Mikaela de Ville sa...

Vad härligt det ser ut!
Och håller med om "god-fortsättning-uttrycket". Fattar inte ens att det hör hemma där mittemellan. Trodde nog att det var efter nyår man sa det. God fortsättning på nya året liksom.
Men idag spelar det ingen roll. För idag är ju nyårsafton och då kan jag med gott samvete säga GOTT NYTT ÅR till dig och Z!
Kram m.

y_. sa...

Kramar och Gott Nytt År till er också, M! Puss och kram, och ses i nästa vecka??

Mikaela de Ville sa...

Ses låter mysigt! Vi ska på kräftskiva (!) på tisdag, men i övrigt tror jag planerna är rätt lösa alla dagar.
Hör av dig!
Kram!