tisdag 9 februari 2010

Heja aset!



Fy satan, va kaxig han är, Sjöberg i Mästarnas mästare. Vidrig, för att vara exakt.

Förra programmet sa Tomas Gustafson, skrinnarkungen, att om han blev jumbo så skulle han tveklöst välja Patrik Sjöberg till nattduellen. Sjöberg svarade då överlägset:

- Då åker du.

I kvällens avsnitt fortsätter Sjöberg att dryga sig. Strategi är omgångens tema, och deltagarna ska slå i spikar med en hammare - en spik per deltagare. Patrik berättar att han valde syslöjd i skolan eftersom det var där tjejerna var. Men han fick bara vara med på två lektioner, eftersom han tjötade (göteborgska) för mycket.

- Det verkar vara ett genomgående tema i ditt liv, mumlar Stefan Holm.

Sedan skulle Stefan Holm och Patrik Sjöberg laga middag tillsammans, vilket var en höjdare (hehe). Patrik menar att Holms matlagningskunskaper når 2,40, medan hans når 2,42.

Det är mycket snack och sjukt liten verkstad när det gäller Sjöberg. Han hamnar sist, och antar Gustafssons utmaning från förra programmet. Det går inte att missta sig på Gustafssons frustration och irritation över Sjöbergs hämningslösa översitteri. Bra TV, som man brukar kalla det.

Tomas Gustafsson är den självklara att sympatisera med i detta läge - moraliskt sett, men antagonisten Sjöberg står för underhållningsvärdet, vilket gör att man slits mellan rätt och fel.

Fast när allt kommer omkring spelar det föga roll vad man tycker - bäste man vinner. Och den bäste i nattduellen blev Sjöberg.

Jag kvävde jublet i magtrakten.


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Mikaela de Ville sa...

Bäst var ju hans kommentar efteråt "nästa gång tror jag att jag ska göra det sittande". Hahahahahahaha!

Ylva sa...

Ja, hahaaa, just det ja! Fan, vad vi skrattade. De darrade som asplöv hela bunten. Säga vad man vill om Sjöberg, men tråkigt blir det ju aldrig i alla fall.