söndag 21 februari 2010

Skidkul!

Det går inte - kan inte sluta med löpsedelstekniken i rubriceringen. F'låt!

Jag och min kära mamma har slagit vad om en tjuga - jag tror att Anja får årets bragdguld för sin sagolika prestation som det innebar att ta medalj dagen efter sitt livs krasch. Expertisen säger att hade det inte varit för hennes goda fysik så hade det gått betydligt värre. Ja, tänk Lindsey Vonn (den tunna guldmedaljören) i samma krasch. Äh, fy - alla ben i kroppen hade varit i fara.

Så, mamma - du blir alldeles säkert en tjuga fattigare. Det blir en tuff gröt- och blodpuddingsrik vinter 2011 för dig. Mohahaa.

Sitter i detta nu, med tårar i ögonvrån, och bevittnar ett sammandrag av Sveriges alla OS-medaljer hittills i Vancouver - till tonerna av Oasis' fantastiska Wonderwall.


Bild från svt.se

Igår hände något historiskt - 2st medaljer i herrarnas 3-mil. Markus Hellner tog guld och Johan Olsson brons. Det är fullständigt makalöst, och vi får gå tillbaka så långt som till Gundes storhetstid sent 80-tal/tidigt 90-tal för att hitta en medalj i långdistans för svenska skidlöparherrar. Vem hade hört talas om Markus Hellner och Johan Olsson innan detta OS. Inte så många lekmän i alla fall. Galet och fantastiskt roligt! Björn Lind har tagit hem ett guld i sprint, men det är på de längre distanserna det uttrycks en viss oro kring återväxten.

Per Elofsson i tårar hade svårt att hitta orden.
- Jag är varm i hjärtat, snyftade han.

Hellner flög fram och lyfte nästan under slutspurten - skidorna lättade från marken, och man var nästan rädd att han skulle trassla in sig och falla, medan Olsson och de två övriga medaljtörstande motståndarna snöpligt passerade i ytterspår. Men det höll, och vi har två magiska svenska killar att tacka för en underbar upplevelse.

Idag är det förjävla roligt att vara svensk!

Och sen har vi skidtjejerna - de unga Charlotte Kalla och Anna Haag, den blivande bragdmedaljören Anja Pärsson och fina Helena Jonsson, som förvisso inte lyckats detta OS, men vänta bara. Hon är bara 25. Kanske ikväll, Helena?

... nej, jag har inte glömt Anna-Karin Olofsson - men hon är ju praktiskt taget tant, och nämns av förklarliga skäl inte bland ungdomarna ovan ;-) Dock skitduktig och en pålitlig skidskytt.


Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: