onsdag 7 april 2010

Goodbye Kitty

Jag är inget fan av Hello Kitty, och speciellt inte av kläder med det motivet. Det är alldeles för gräddbakelsegulligt på nåt sätt - puttinuttigt, och något jag inte skulle klä min dotter i. Jag vet att syster min är av samma åsikt som jag, och därför blev jag ganska förvånad när Stella dök upp i en ljusrosa Hello Kitty-mössa härom sistens. Inte för att det gjorde Stella mindre söt - hon är alltid världens sötaste, oavsett kläder.

I vilket fall som helst frågade jag syrran:
- Hur tänkte du?

Hon suckade lagom uppgivet:
- Stella var med när jag skulle hitta en mössa till henne. Och eftersom jag råkade fråga henne vad hon tyckte om den första mössan jag gillade, som hon ratade, var jag ju liksom tvungen att fortsätta fråga.

Stella ratade med bestämdhet den ena fina mössan efter den andra, och till slut, efter 6-7 mössor hade syster avverkat pojkavdelningen och närmade sig flickhörnet av butiken. Hon svängde förbi en ljusrosa Hello Kitty-mössa,och av bara farten tog hon upp den och visade den för Stella. Hon tänkte att "hon kommer ändå inte vilja ha den - hon har ju sagt nej till allt hittills." Ack så fel hon hade.

- Jaaa! hojtade Stella.

Så en Hello Kitty-mössa fick det bli.

Men har hon valt den själv är det ok tycker jag. Så länge inte stackars flickebarn blir påtvingade rosa- och lilaglittriga bodys med påsydda vingar, så visst ...


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

ha haa, jag skrattar ihjäl mej! precis detta dilemma har jag haft med alla ackas ungar! har envist fortsatt med elsa; svarta kjolar & neutrala leksaker etc. men så hände det helt oväntat... en lördag var vi på stan, bara vi två. & det regnade så ungen var ju tvungen att få ett paraply. & där var det; så fint & pluttinuttigt (vilket jag brukar kräkas över men av okänd anledning helt plötsligt ville ha själv!) ett Hello Kitty paraply! jag tror jag ville ha det mer själv än elsa ville! måste även erkänna att när jag ändå kände denna plötsliga & okontrollerbara böjelse för rosa & ludd så fick det även bli en mössa (`a la stella), ett diadem & så även ett armband.... SKJUT MEJ!
an. *skäms*

y_. sa...

"Av okänd anlednng" hahahahaha. Vad säger M om detta? Och nä, hahaa, vem skulle jag prata tyschka med om jag sköt dig? Hehe.