tisdag 18 maj 2010

Himmelska Göteborg och cirkussällskapet Livets ord

Långhelgen som var spenderades i Göteborg, som bjöd på ömsom sol, ömsom moln och ömsom rödvin, ömsom öl.

Jag älskar att komma bort ibland - miljöombyte är så viktigt för motivationen och inspirationen! Som av en händelse åkte vi just den helgen som HBT-festivalen gick av stapeln. Märkte inte mycket av det, mer än de vackra regnbågsflaggorna som vajade i vinden, och det faktum att det var mycket folk i stan - tycktes det. Men det behöver ju inte nödvändigtvis ha berott på HBT-festivalen enkom, utan på att helgen var extra lång och att somliga kanske faktiskt tagit en weekend till Göteborg. Typ ... vi.

På torsdagen åt vi på Bee Bar och passade på att kramas med Markus närhelst tillfälle bjöds. Vi beställde in vinlistans ekologiska röda. Det var underbart! Totalt blev det 3st sådana flaskor - på 4 pers, vilket alltså inte är någon jättemängd :-)

På fredagen sken solen och efter en kort shoppingrunda satte vi oss till rätta på en uteservering på Kungsportsplatsen och njöt av solen, en räkmacka och en kall öl. Där blev vi sittande.

Den kvällen åt vi på "Meet", där jag likt ett vrålhungrigt lejon satte tänderna i den saftigaste av ryggbiffar. Himmelskt! Och rödvin, givetvis!

Men det som etsat sig fast i minnet från detta ställe är faktiskt inte deras biff, utan deras toaletter, hör och häpna(!) Det var de fräschaste toaletterna man kan tänka sig, och med en fantastisk svartvit siluett bakom glas, insprängd i kaklet. OCH de hade små handdukar som låg i högar på en liten vagn, en till varje restaurangbesökare. Ja, eller, en för varje toabesök snarare. Snyggt!

Apropå handdukar - på lördagskvällen kastade mina smaklökar in handduken, då jag beställde in något som visade sig vara det starkaste jag någonsin ätit. Varje tugga gjorde ont på riktigt! Jag och Fredrik, som beställt samma rätt, svettades ikapp och sprutade eld så fort vi öppnade munnen för att säga något. Munhålan måste ha blivit större, eftersom chilifröna från helvetet eroderat bort stora delar av tandköttet. Brandskada av tredje graden typ.

På söndagen försvann vi hem innan Regnbågspromenaden - paraden genom stadens gator - börjat. Och det var helt och hållet för att vi ville komma hem i dräglig tid till kvällen. Senare fick vi veta att mer än 100 pers anslutit sig till Bee Bars ekipage(!) Är lite ledsen över att vi missade det ... Idag läste jag att Livets ord befunnit sig i Göteborg under HBT-festivalen. Varför? Jo, förstår ni, "för att bjuda på pannkakor och evangelisera". Församlingen hade skyltar med bibliska budskap och högtalare för sin predikan. Ett av budskapen löd ”Om vi säger att vi inte har synd så bedrar vi oss själva”.

Vad är det som gör att vissa människor tror sig ha rätt att säga åt andra hur de ska leva sina liv? Som menar att de har svaret på hur DU och JAG vill föra vår tillvaro? Det är ju helt absurt!

Och sen blir församlingen helt chockad när ett antal personer ur Regnbågsparaden omringar dem och river sönder deras provokativa budskap. Så förfärligt, va. Stackare ...

Skaffa ett eget liv att bestämma över, och kanske framför allt bekymra er över! Jädra stollar!

Läs hela artikeln här ("Världen idag")


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

åååå götlaborg så underbar! kanske där vi ska ha vår date?? :)
puss. an.

y_. sa...

Ja, men jävligt långt från närmaste Livets ord-medlem då :-)