söndag 2 maj 2010

Murasaki, Malmen och MarkusÅrets Valborgsmässoafton firades på Murasaki med bästa vännerna och en stor tallrik med fisk- och skaldjur som vi grillade vid bordet. Rekommenderas å det varmaste! Efter att smaklökarna gone bananas tömde vi glasen och mötte upp Markus och två av hans vänner - ett kärt återseende!

Vi hade tänkt oss en lugn kväll med ett glas vin, eller två. Men plötsligt var alla rörande överens om att vi skulle gå vidare och svänga våra lurviga - som om det inte fanns någon morgondag. Icke desto mindre var dagen efter en sådan - en morgondag - och en viktig sådan som faktiskt krävde något av oss. Det var dagen för vår grillfest. Men varför bry sina två grå med sådana trivialiteter?

När nästa dag grydde var det tyst och ödsligt i två hem söder om huvudstaden. Lugnet före stormen. Med tunga huvuden och ögonlock dammsögs det, till ljudet av muttrande bitterhet och hasande tofflor mot parketten. De muntra minerna lät vänta på sig - men de infann sig, liksom partymodet och festfolket.

Tunga ögonlock skymde ej längre sikten .

- Posted using BlogPress from my iPhone
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: