lördag 12 juni 2010

Men England, mitt England!

Nä, det här duger inte, England! God Save The Queen för kung och fosterland. KOM IGEN NU!

Det började lovande med ett kyligt avslut och 1-0 för England av kapten Steven Gerrard. Sen hände det som är alla målvakters största mardröm - Robert Green ska mota ett skott med handflatorna för att sedan sätta igång spelet igen. Det är bara det att skottet är hårt och skruvat, vilket gör att det, efter att ha touchat Greens händer studsar över dem och snöpligt in i mål. 1-1 således. Nåja, tänkte jag. En halvlek kvar - nog ska de väl klara att sätta en balja till åtminstone. Men då får man betänka att USA, fullt förståeligt, är nöjda med 1 poäng mot en starkare nation som England, och ställer därför om till en mer defensiv taktik. Smart och ganska självklart.

MEN - här finns ett gravt MEN:
Engelskmännen såg inte det minsta intresserade ut av att plocka hem segern, åtminstone inte till en början av andra halvlek.

Måste säga att jag är besviken, dels av ovan nämnda anledning; det saknades gnista, och dels för att ingen, inte en enda en, klappar om stackars keeper Green och peppar honom att bita ihop och komma igen. Jag älskar Gerrard, men att inte ens han tydligt, som den ledare han är, ställer sig bakom en medspelare i motgång, det är svagt.

Nä, det här duger inte, guys - GOD SAVE THE QUEEN - visa klassen nu!

Upprättelse direkt: I intervjun med Gerrard efter matchen pratar han rätt och riktigt om den lömska Vm-bollen, att de alla står bakom Robert Green, och att han alldeles säkert kommer att rädda sitt England vid kommande farliga lägen. Så talar en bra kapten!

I övrigt denna VM-dag:
Jag får nog redan nu ta tillbaka det jag sagt om Argentina, att de inte är att räkna med, då de har en redig jävla pajas till förbundskapten. Maradona är en pajas, det tar jag inte tillbaka, för det är ju fakta, men de agerar ju faktiskt som en solid lagmaskin. Och Messi - Jesus, han är gudabenådad, och han kommer att visa mer, mycket mer.


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Henke B sa...

Nu börjar det likna nåt!

Jag menar såklart Argentina. Svagt att det bara blev ett mål, åtminstone tre chanser till borde blivit mål. Men, om man pratar tendenser så är det bättre inför kommande matcher att man spelade bra och hade chanser, än att man gjorde mål på den enda chans man hade. Milito såg ut att ha fått ett träben när han kom in. Han var stekhet i CL-finalen för bara några veckor sedan, men nu såg han ut som en Håkan Mild som kommit vilse i den argentinska kedjan.

Och angående England: det här var svåraste matchen i gruppen, 6 eller 4 poäng i de två återstående matcherna kommer att räcka. Ingen fara alltså!

y_. sa...

Henke, jag lider lite med Milito - inte så kul att veta att man platsat i nästan vilket annat landslag som helst, men inte sitt eget. Vilken osis, liksom! Men det ser onekligen lovande ut för de ljusblårandiga. Men Maradona - Sydamerikas svar på Iprenmannen, typ 1.34 m lång eller nåt.

Klokt analyserat när det gäller England - och tryggt! Sjukt, det kändes så starkt idag under den engelska nationalsången - gåshud och hela kitet. Härligt! Call me Britt ;-)