torsdag 10 juni 2010

God Save The Queen - räkneverket tickar ner ...

Wow, vilken påkostad studio VM-redaktionen huserar i.

Avspark om 17 timmar och 52 min. Ryser av välbehag. Det ska bli så kul - spännande liksom! Det var bara för några dagar sedan den där vällustkänslan infann sig. En starkt bidragande orsak är det gedigna glossiga VM-magasinet, eller VM-bibeln som vi säger inom familjen. Jag har suttit och frossat i fakta, status och statistik för VM-nationerna. Är, som traditionen bjuder, även med i Drömelvan, som innebär att man tar ut en elva plus coach för 50 miljoner Rikstaler. Så nu är det bara pepp, pepp, pepp!


Sverige är inte med, nä, och det är trist ... men bra fotboll är inte trist. Och det bör vi vara garanterade, då världens bästa fotbollsnationer ska göra upp i världens största idrottsevenemang!

Go England! Jag får nästan ståpäls när jag tänker på Englands centrallinje: Terry-Gerrard-Lampard-Rooney. Vet inte varför, men det är något visst med England. I luv!

Mitt tips topp 3:
1.Spanien
2.England
2.Brasilien

Skytteligan vinner Wayne Rooney eller David Villa.

Messi är gudabenådad, men jag tror Maradona kommer att störa tryggheten och förstöra lagbygget. Så detta blir inte Messis VM.

Är nyfiken på Kamerun och Uruguay - hur långt kan de ta sig?Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

förlåt äraste kukamin om jag irriterar din VMglädje... men är det inte sjukt att sydafrika arrangerar VM? deras befolkning behöver skolor, sjukhus, infrastruktur, bostäder etc & deras medellivslängd är 49 år! fatta det; 49 år!!! jag tycker personligen att det är skandal att de ens får ansöka! använd pengarna till bromsmediciner etc istället!
sen visst, jag önskar dej ett underbart VM men va fn , har inte fifa gått för långt?
puss!
an.

y_. sa...

Du har en poäng, men dessa pengar är ju öronmärkta för fotboll, så de hade ändå inte gått till bromsmediciner. Och man kan se på Sydafrika som VM-arrangörsland på ett annat sätt: Det kommer in influenser från övriga världen, visserligen inte i samlad fokuserad form, men dock influenser. Kan inte detta till och med vara bra? Kanske får världen upp ögonen på Sydafrikas egentliga tillstånd tack vare att fotbollsvärldens blickar riktas ditåt - förhoppningsvis kommer det något bra ur det!