onsdag 23 juni 2010

Les Blä - inre slitningar bara förnamnet!


Bild lånad från fotbollskanalen.se

Domeneck, eller hur fan det nu stavas. Äh, tänker inte lägga två strån i kors för att ta reda på hur VM:s största pajas stavar sitt namn. Sicken stolle! Igår, efter förlusten mot Sydafrika, vägrade han ta motståndarlagets föbundskapten Parreira i handen. Detta för att denne, före match, kritiserat det sätt på vilket Frankrike kvalificerat sig till VM dvs. via en hands som blev till målgivande passning och segermål mot Irland. Parreira har ju i sak rätt - det var en besudlad VM-biljett.

Och vilken besvikelse Les Bleues varit - på pappret en guldkandidat, men på plan ett B-gäng värda att förpassas till en grusplan nånstans ute i ingenstans.

Under dagarna före matchen som innebar Frankrikes sorti ur detta fotbolls-VM hann det hända en hel del: Evra rök ihop med landslagets fystränare, vilket resulterade i att han petades ur startelvan, och Anelka skickades hem efter att ha förolämpat Domeneck - något som fick ett genant efterspel för den senare; laget strejkade från träningen och lämnade över ett brev till sin förbundskapten som han läste upp inför samlad press.

Mardrömssagan Frankrike vilar tills vidare i det fördolda - there is more to it, men Anelka är försedd med munkavle (Obs! metafor) av sitt klubblag Chelsea och Henry har bett om ett möte med självaste statschefen Sarkozy för att berätta vad som egentligen hände under VM i Sydafrika.

Och som om allt detta inte vore nog så berättade just SVT-experten Johanna Frändén att hon hört att fransmännen på pubarna i hemlandet jublat när Sydafrika gjorde sina mål(!) Zidanes skalle i bröstet på Materazzi förra VM får betecknas som en smekning i jämförelse.

Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: