söndag 20 juni 2010

Royalistpartaj

Tycka vad man tycka vill om monarkins existens, men det var härligt och rörande att se två så kära och innerligt lyckliga få varandra. Och Daniel höll ett tal, som torde gå till historien som ett av de vackraste och mest personliga kungabröllopstalen någonsin. Fint - så fint att ögonen tårades. Pappa Olle Westling höll också ett alldeles fantastiskt tal! Den bästa delen var "Daniel, du blev inget hockeyproffs, men vi är stolta över dig ändå". Sicka talare Ockelbofamnen när!

Av själva vigselakten såg jag inte mer än the "I do"-part, som var jättefin, och kröntes av en tår rullandes nerför Daniels kind. Annars ligger inte det traditionella kyrkobröllopet på min tio-i-topp. Nära kära Markus skrev några sanningens ord om detta:
Vigseln var full av en massa tramsigt Guds-tjafs om att Gud skapat kvinnan och mannen bla bla bla... och att kvinnan och mannen ska bli en och bla bla bla... jada jada jada... och så vidare... en massa goja och rappakalja, men bortser man från det så var Victoria jättevacker och Daniel verkade rörd...

Jag skulle eventuellt kunna gå med på en svensk monarki MEN förutsatt att medlemmarna av kungahuset lyfter en rimlig lön för utfört arbete, och att man moderniserar de mossiga traditioner som går stick i stäv med det svenska samhällets värderingar i övrigt, exempelvis när det gäller jämställdhet mellan män och kvinnor.

Vad jag läst men inte sett några mätbara resultat av är att kungahuset är oerhört populära ambassadörer för Sverige internationellt, och att de i hög grad bidrar till den svenska turistnäringen.

Nog om detta.

Den mest malplacerade personen på den kungliga tillställningen var Magnus Uggla(?!) som i konserthuset rev av "Hon är grejen, värsta grymma tjejen", ackompanjerad av de kungliga filharmonikerna (hur många frågetecken i rad får man använda? Spelar egentligen ingen roll, ty de ryms i vilket fall som helst inte här.) Den enda rimliga förklaringen till att en solglasförsedd Uggla var inbjuden är att Victoria herself speciellt bett om det.

Själv satt jag till bords hela kvällen i Zettermanska palatset och R & T, som kvällen till ära bjudit till Kongelig middag. Anledningen till att jag kan uttala mig om bröllopet är att tv:n var på under hela kvällen. Endast ett par minuter åt gången zappades det över till fotbolls-VM och Danmark-Kamerun.

TACK R & T för en utsökt trerätters!

För att komma tillbaka till verkligheten efter sagotimmarna, lät vi Miss Gaga leda oss.


MenykortVi ingår nu i en exklusiv skara på 70 000 personer som är stolta ägare till ett SL-accesskort med kronprinsessmotiv. Tack Maria, precis vad jag önskat mig! ;-DDen underbart goda jordgubbstårtan, som kom in rajt on tajm till den kungliga kakan. Imponerande värdskap :-)


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha.. kvällen var fantastisk och jag tänker på vilken glädje jag spritt när ni nu äntligen har det efterlängtade SL-kortet. ;)
P&K

Mikaela de Ville sa...

Jag har inget mot vare sig monarki eller kyrkbröllop och jag grät flera gånger under kvällen då reprisbilderna snurrades om-och-om-igen. Men mest grät jag av det här:
http://mikaeladeville.wordpress.com/2010/06/20/en-tarfylld-helg/
Kram!