tisdag 6 juli 2010

Precious och Shutter Island

Filmtajm igen, och två nya filmer att recensera:


Precious
Betyg: en svag 3:a

Handlar om en överviktig, analfabetisk och svårt utsatt tjej - Precious Jones, som bor i Harlem med sina föräldrar, som utnyttjar henne på alla de vidriga sätt.

Bra skådespeleri och snyggt filmat, med väl avvägda sekvenser ur Precious' drömska sinne - hon drömmer om kärleken och att bli en känd och respekterad sångerska.

Det som drar ner betyget avsevärt är det orealistiska i storyn och sättet på vilket Precious tas emot och bemöts i sin nya skola.Shutter Island
Betyg: 4
Baseras på boken "Patient 67"

Utspelar sig på en ö som man upplåtit som mentalsjukhus för svårt psykiskt sjuka som är farliga för allmänheten. Dit kallas Ted Daniels (Di Caprio) för att lösa fallet med en patient som oförklarligt försvunnit spårlöst.

Leonardo Di Caprio gör återigen en storartad titelroll, och han befäster sin position som självklar 1:a på min lista över världens bästa skådespelare.

Regissören Martin Scorsese lyckas med det till synes omöjliga - att nysta upp en invecklad plot till en begriplig och samtidigt nagelbitande spännande story.

Way to go!
Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Mikaela de Ville sa...

Älskade Shutter Island. Fick Hitchcockvibbar. Första filmen jag såg på bio sen Vera föddes. Första gången vi hade barnvakt. Det kan ha dragit upp betyget något för egen del, men när jag nu ser att du också gillade känns det som att det kan ha varit rättvist ändå!