torsdag 21 oktober 2010

Smolk i fredagsmysbägaren, men rätt beslut

Näääääje!

Läste precis att Alice hoppar av IDOL! Den av grönbeteskalvarna jag hade sett mest fram emot att följa under hösten :-( Hon är något utöver det vanliga, denna Alice Hagenbrandt. Jävla skit! Samtidigt måste jag säga att jag förstår henne. Hon säger att hon inte känt någon glädje i musiken och på scen, vilket är en förutsättning för att man ska kunna blomstra och utvecklas. Ett programkoncept som går ut på att strömlinjeforma är antagligen inte Alice väg mot stjärnorna. Däremot är det ett jäkligt bra skyltfönster. Kolla på Amanda Jenssen. Hon gjorde sig ett namn tack vare sin IDOL-resa, som hon förvaltade på ett utomordentligt smart sätt. Hon tummade inte på sin stil och sitt uttryck, utan gjorde varje låt hon tog sig an till sin egen, på sitt alldeles eget säregna vis. När rampljuset slocknat ömsade hon skinn - kvar i en av Globens artistloger lämnades IDOL-kostymen, och runt och förbi mainstreamavgrunden balanserade ballerinan Amanda och styrde kosan mot kritikerros och ryggdunk på credhyllan. Snyggt jobbat!
Men - för det finns ett men - Alice har inte den där självklara egna stilen. Än, ska jag kanske säga. Och då är hon inte rustad för att göra samma resa som Amanda Jenssen gjorde.

Även om hon skulle stanna kvar och gå långt i tävlingen, och till och med vinna hela konkarongen, vore det i det närmaste harakiri, eftersom hon skulle riskera att bli en ny Daniel Lindström, Markus Fagerwall eller Erik Grönvall.

- Vilka är de? frågar du.
- Ja, precis, svarar jag.



Amanda har vunnit anseende.
Bild från aftonbladet.se




Alice på sin första audition, så bra att jag vill gråta.
Bild från tv4.se.


Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vips så var Alice borta... förhoppningsvis hinner hon blomstra och komma tillbaks i annat forum än idol. Nu håller vi tummar och tår för att Linnea kammar hem det. Själv har jag även en liten kärlek till Jay, detta härliga rivjärn.
Däremot så var kvällens överraskning faktiskt Minna, vikken tjej! =)

P o K

Ylva sa...

Ja, Linnea är för härlig! Men jag gillar Daniel! Han har sån jäklarns utstrålning och en sammetslen stämma. Gillar!