fredag 5 november 2010

Eva med stort D

I tisdags var jag och såg Eva Dahlgrens monolog "Ingen är som jag" på Rival i Stockholm. En föreställning genomsyrad av naken äkthet, som innehöll en del skönsjungande (Sveriges bästa röst?), en del eftertänksamhet, en stor skopa humor, och faktiskt en liten del dans.

Jag gillar henne verkligen! Men jag hade i ärlighetens namn föväntat mig lite mer djup, fast så var det någon som sa mig:

- men den vänder sig ju till en så pass bred publik att det kanske inte skulle gå hem.

Kanske är det så. Men hade jag fått välja skulle hon gett ännu mer av sig själv, vänt och vridit på det normativa som satt sina klor i samhällskroppen. Visat oss vem hon är innerst inne. Nu var det mest skrap på ytan. Bra skrap i och för sig.

Kort sagt: En bra monolog, som kunde varit ännu mer provokativ och utelämnande.

MEN nu var det egentligen inte recensera föreställningen jag skulle göra, även om det är precis vad jag just gjort. Nä, den stora frågan som dröjde sig kvar i mitt medvetande efteråt var "Är hon verkligen 2,03 m lång?!", som hon vid minst ett par tillfällen påstod, eller var det bara något hon sa för att förtydliga att hon är väldigt lång? Att hon är 50 år är också något jag blev lätt chockskadad av, men det är ett faktum som liksom bara är att svälja. Eva Dahlgren är född 1960, så är det. Punkt slut.

Men mäter hon de facto 2 m och 3 cm över havet? Jag tror det. Andra tror det inte. Det finns alltså två läger, båda lika säkra på sin sak.

Så för att stilla min nyfikenhet och gå till botten (höjden?) med detta, mailade jag just Blixten & co, Eva Dahlgrens turnébolag.

- Det gjorde du ju inte! säger ni som inte känner mig.

Ni som känner mig VET att jag gjort det.

Återkommer så snart jag har fakta!


Share/Save/Bookmark

6 kommentarer:

Hanna sa...

Hittade en tråd på Flashback som iallafall säger att hon är över 1.90 :D

y_. sa...

Hanna, du är så söt som sökte :-) Jag vill att hon ska vara 2.03, så att inte jag framstår som en idiot :-)

JSD sa...

hon är 1.83 ;)

y_. sa...

JSD: Tack! Då är hon ju inte så fasligt lång ändå. Dock ståtlig och vacker! :-)

Anonym sa...

men när kommer recensionen av boken då? ;)
an.

y_. sa...

Anettchen, sweety! Den kommer när jag läst ut boken. Läser flera samtidigt så det kan ta ett decennium eller två ;-)