måndag 22 november 2010

Vitlöksterror

Vaknar i ångor av vitlök.

Igår vankades det pizza här hemma. Upprymd som ett barn på julafton, ringde jag det vanliga stället och beställde min Capriciosa med färskpressad vitlök, och till sambolainen en Vegetariana med fårost och vitlök. Jag är säker på att jag sa det just i ovan nämnd ordning: "Capriciosa med vitlök", inte "Vitlök med Capriciosa", vilket var vad vi fick.

Det var som ett skämt. Det hade kunnat vara vilken pizza som helst, vi hade inte känt någon som helst skillnad, eftersom det verkligen BARA smakade vitlök. Bröderna Olsson framstår som en vitlöksallergikers fristad i jämförelse.

Hur tänkte broschan som bakade dem?! Antingen har han ett extremt dåligt närminne (och så var det vitlök. 1 min senare: just det, vitlök! Ytterligare 2 min senare: Ujuj, höll på glömma vitlöken!) eller så lider han av tvång med repetitivt beteende. Eller så handlar det helt enkelt om referensramar, eller preferensramar för den delen.

I vilket fall som helst borde han överväga sitt yrkesval.

Om det finns en vampyr bland arbetskollegorna, blir hon eller han tveklöst avslöjad idag. Med min andedräkt (nej, jag tror inte på andar!!) kommer jag att pulverisera alla med ynka procentandel vampyrblod i sig. Så, om din gammelmormors mor var vampyr - jobba hemifrån idag!


Share/Save/Bookmark

5 kommentarer:

Anonym sa...

ASG! Smaklig spis helt enkelt.. =) Charmigt att vakna upp bredvid dig dagen efter... Din sambo borde också tagit sig en vitlök med pizza på..

PoK
//Ghettobruden

Anonym sa...

Är det någon mening med att ses på Lördag eller??????
Kram W

y_. sa...

Maria: Det är ALLTID ljuvligt att vakna upp bredvid mig, eller? ;-)

Mamma: Lördag inleds inte med versal i svenska språket och endast 3st frågetecken efter varandra får förekomma i en och samma frågesats. Vad lärde ni er i skolan egentligen?

Anonym sa...

Haha... såklart det är en dröm att vakna bredvid dig. ;)

Mamma har alltid rätt!!!!!!!!!!!!

Anonym sa...

fniss!
an.